Rođeni Čačanin zakoračio je u petu deceniju života, otac je dva dečaka, a supruga Milutina Miloševića za domaću javnost prava je misterija.

Foto: T. Ćirić

 

 

O svojoj ženi glumac gotovo nikad ne govori, a o sinovima veoma retko:

‒ Voleo bih da ih pustim da sami pronađu svoj put. Roditelji su tu da prepoznaju identitet svog deteta i pomognu mu da razvije darove i veštine koje su mu date rođenjem. Da budu tu, u pozadini, i pridrže ga ako padne ‒ jedna je od retkih izjava Milutina Miloševića na temu roditeljstva.

Supruga Milutina Miloševića osvojila je njegovo srce, ali on ne krije da mu titula najzgodnijeg glumca laska:

‒ Mislim da je to pitanje ukusa. Laska svaka pohvala, da se ne lažemo. Kao glumac, na neki način zavisim od publike i nesvesna želja da im se dopadnem, naravno ne samo fizički, prokleta je predstava o tome ko sam, s kojom nije lako izaći na kraj, koja teško dopušta da zaboravim sliku o sebi, ali kada to postignem na sceni, kada se dovoljno fokusiram i opustim, tada je svima dobro - rekao je svojevremeno za „Hello!”.

Foto: K. Mihajlović

 

 

Milutin Milošević je glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Gordane Marić. Dobitnik je Povelje za najbolju mušku ulogu na 44. Filmskim susretima u Nišu 2009. godine.

- Bio je bakin ujak ili stric. Te priče se kroz maglu sećam - otkrio je Milutin u intervjuu za Jutjub kanal Udruženja Irmos.

Uspomene na svoje odrastanje evocirao je u prostorijama Čačanske gimnazije, koju je i sam pohađao. Osvrnuo se i na svoje poreklo i vezu sa čuvenim lekarom Dragišom Mišovićem, koji je stradao 1939. godine. Tog 18. januara na njegovoj sahrani na čačanskom groblju bilo je prisutno 15.000 ljudi. Iako je ostao upamćen kao lekar koji je besplatno lečio pacijente i često im sam plaćao lekove, životom je platio svoje opredeljenje da bude komunista.

Foto: M. Anđela/Vikipedija

 

 

- Želim da se ta priča iz porodičnog ugla na neki način zabeleži. Dragiša je postradao kao komunista, u to vreme u političkoj likvidaciji. Bio je uhapšen, priveden na informativni razgovor, a onda i mučen. Po zvaničnom scenariju, nastradao je u saobraćajnoj nesreći u sudaru automobila i tramvaja na putu za bolnicu, ali ja mislim da se to dogodilo pre. Da je zapravo postradao u zatvoru Glavnjača, mučki, neljudski i da je onda ovo zapravo inscenirana smrt da bi bila legalizovana - dodao je Milutin o svom pretku.

Rođen je 28. decembra 1981. u Čačku.

BONUS VIDEO: