Добитници лутрије који су открили да су освојили невероватних 35 милиона фунти завршили су без новца као и пре купповине листића од 2 фунте. Кад су Едвина и Давид Нyлан одиграли Лото 23. децембра 2015., никада нису могли да замисле да ће погодити свих шест добитних бројева на апликацији Лотомобајл. У нечему што се у почетку морало чинити као право чудо, сиромашни брачни пар Нyлан схватио је да је сваки од њихових шест бројева - 01 - 02 - 04 - 19 - 28 - 41 - добитан, што им доноси невероватну своту од £35,410,034, пише Мирор. Или је бар требало тако да буде. 

Но, њихови снови срушили су се након што су покушали да подигну свој џекпот - а све због празног банковног рачуна. Едвина из Флитвуда, Ланкашир, рекла је у то време: "Кад су се појавили бројеви, изгледало је да смо погодили свих шест и освојили џекпот, али кад сам проверила, није било ништа. Назвала сам службу за кориснике и особа са којом сам разговарала рекла је да из својих записа види да смо намеравали да купимо те бројеве, али рекли су да купповина није прошла јер смо имали само 60 пенија на рачуну". 

"Покушали смо да накнадно платимо рачун и нисмо схватили да ни то није регистровано. Добијате е-поруку за потврду куповине, али нисам се сетила да проверим јер је то било непосредно пре Божића и била сам јако заузета. Служба за кориснике ми је рекла да то истражују са својим IT одељењем", додаје.

Фото: Сарић С./Профимедиа

 

Едвина, која је дала све од себе да остане позитивна, наставила је: "Ужаснута сам, али шта можемо? Играли смо годинама и неко време смо имали свој онлајн рачун, тако да није да нисмо знали шта радимо. Нисам превише очајавала, као породица се држимо заједно и једноставно морамо да будемо захвални на ономе оно што имамо". 

Упркос тако тешком разочарању, пар је такође рекао да ће наставити да игра лутрију - надајући се да ће следећи пут имати више среће. У изјави, представник лутрије рекао је: "Играч је покушао да купи онлајн срећку за лото више пута 23. децембра од 19:00 надаље (крајњи рок за куповину листића је 19:30), међутим, није било довољно средстава на играчевом рачуну - па покушаји куповине нису били успешни".

Фото: И. Маринковић

 

"Играч би сваки пут примио поруку о грешци која би то потврдила. Немамо никакву евиденцију да је играч покушао да дода средства на свој рачун, нити би ико из нашег тима за корисничку подршку имао икакву видљивост бројева које је играч покушао да купи јер се тај ниво детаља не би приказао на екрану испред њих", додаје. 

"Када било ко успешно купи листић на вeb страници Лутрије, видеће екран за потврду куповине, примити е-поруку са потврдом о куповини и моћи ће да види листић на свом мрежном рачуну Националне лутрије", наставља, "Само листићи који су успешно купљени могу да учествују у извлачењу. Дакле, на играчима је да осигурају да имају довољно средстава на свом рачуну како би довршили куповину". 

БОНУС ВИДЕО: