Лиз је на свом Јутјуб каналу објавила да је због лепих ствари које су јој се десиле у животу дуже време није било. Како је објаснила, осим што се удала за Жарка из Србије, она је остала и трудна али и добила српски пасош и тиме званично постала Српкиња.

- Званично моје име је сад Елизабет Хонг Тошев. Ми смо сазнали на планини Дурмитор да сам трудна... Такође јуче сам потписала уговор за стан - почела је Лиз свој Јутјуб видео који је симболично насловила са: "Постала сам мајка, жена и Српкиња".

Како је објаснила на самом почетку, као неко ко воли Дурмитор, за Нову годину је заједно са супругом отишла тамо, те баш на планини сазнала да је трудна, откривши да је сада у шестом месецу трудноће.

Након што је су сазнали да ће постати родитељи, Жарко и Лиз су одлучили да се венчају.

- Када је Жарко добио одобрење од моје маме, пошто је у нашој породици мама главна, само ме је питао да ли желим да се удам за њега, а ја сам рекла 'да, што да не'. Тако да сам сада Елизабет Хонг Тошев - прича кроз смех Лиз, додајући да има најбољег мужа на свету.

Даље је испричала да је потписала папире за куповину стана у Крагујевцу, где иначе живе и где ће живети, али да то није ствар која ју је ипак највише одушевила.

Открила је да је добила српски пасош и објаснила је како је до тога дошло.

Фото: Јутјуб принтскрин/Liz Learns Serbian

 

- Пре годину дана су ме звали да дођем у Париз. Била сам тамо део тима који је представљао Србију како би постала домаћин EXPO-а. Покидали смо. Србија је због наше презентације и рада постала домаћин EXPO-а. А баш кад смо славили победу они су ме питали 'Лиз да ли ти имаш наше држављанство?'. Рекла сам да немам. Питали су ме да ли желим да га имам и ја сам рекла 'па да, наравно!'. Само су ми рекли да ће решити све...Чекала сам а овај пасош четири године, што је у односу на неке друге људе јако мали период, тако да је јасно да сам имала среће - испричала је Лиз.

"Видим да је Србија нормална земља"

Такође је открила да је мало након сазнања да је трудна и њена мајка стигла у Србију која је након посете променила мишљење о нашој земљи - на боље. Мајка је испричала да је живела у убеђењу да је Србија у ствари Сирија и да је била уплашена када је заказала лет, међутим делом јој је лакнуло када је на гуглу видела да је Србија била део Југославије.

- За Југославију сам чула док сам била у Вијетнаму јер је тад била пријатељ Вијетнама. Променила сам мишљење о Србији. Један мој пријатељ има колегу Србина који је веома одговоран и добро брине о својој породици, не јури жене. Видим да је Србија нормална земља, а у свакој земљи има добрих и лоших људи. Људи широм света морају да виде да Србија није онаква земља каквом је медији приказују - рекла је Лизина мајка.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: