Глумац Харис Бурина (61) умро је ноћас у Зеници на одељењу ургентног блока Кантоналне болнице Зеница.

Према навођењу Клиx.ба глумцу је раније потврђен карцином.

Харис Бурина рођен је 2. фебруара 1963. у Зеници. Он је 1982. године уписао се Академију сценских уметности у Сарајеву, Одсек за глуму, као део друге генерације.

Принтскрин/Јутјуб/Цапитал Л9

 

Живот му није био нимало лак, прво му је преминуо отац, а онда се борио за мајчин живот:

- Тек када сам изгубио мајку, схватио сам шта су старији мислили под изреком: “Када изгубиш мајку, тек си онда сироче.” И то је заиста тако. Наравно, срећан сам да је, опет некако по том народном, ишло све по реду, али морам признати да родитељ никада није стар када одлази - рекао је Харис.

- Учинили смо све да је подигнемо на ноге, али ето, судбина је хтела да се даље није могло. Срећан сам да је преселила без велике патње с обзиром на то да сам велику патњу имао с оцем. Улога мајке у животу сваког човека је огромна и пресрећан сам што сам имао жену поред себе која ме је учила моралу, животу. Слободно могу да кажем да сам глумац, уметник или добар човек само зато што је њен одгој био такав – додао је том приликом.

Остварио је низ улога које су формирале богату глумачку историју. Добијао је и позоришне улоге, али највише је остао запамћен по ликовима из серија и филмова. Могли смо га видети у телевизијским форматима као што су "Аудиција", "Тетовирано позориште", "Отац на службеном путу", "Кудуз", "Луд, збуњен, нормалан"...

Како се писало, неколико година је живео у Француској, основао је позориште "Ла Фенêтре" ("Прозор"), у којем је настала и његова представа "Птице Сарајева". Када се вратио у Босну и Херцеговину, радио је у позоришту, телевизији, снимао је филмове. 

(Зеница.блог)

БОНУС ВИДЕО: