Бивша асистенткиња Кањеа Веста, Лорен Пишота, тужила је репера за сексуално узнемиравање и због незаконитог отказа, брује страни медији. У документима које је „Паге Сиx" добио на увид, Лорен је најпре истакла како је за Јеа почела да ради у јулу 2021. године, кад се он припремао за своју „Yеезy" линију.

Фото: Профимедиа

 

Инфлуенсерки, која је с Вестом радила и на неколико песама за његов албум „Донда", била је понуђена плата од милион долара годишње. Такође, постојао је и један услов - да му буде доступна 24 сата, сваког дана у недељи. Она је то прихватила.

У својој тужби, потом, објаснила је како је још милион зарађивала на „Онлифенсу" све док јој он није скренуо пажњу да „постане мало окренутија Богу и да обрише свој налог" 2022. Заузврат, поменуту плату повећао јој је за исти износ, али то никад није било и решено до краја.

 

 

Уместо тога, почеле су да јој стижу вулгарне поруке, те фотографије и снимци репера у заносу са другом женом. Наводно, стизале су јој и врло интимне фотографије како тренутних, тако и некадашњих Јеових запослених, што жена - тако и мушкараца.

Потом, набројала је још неколико његових испада - једном приликом јој је усред канцеларије рекао да скине кардиган „јер превише покрива", распитивао се „чиме њени момци располажу"... И тврди да се једном закључао с њом у соби, мастурбирао поред ње и заспао. Када би одбила да излази или спава с њим, постајао би веома љут. У септембру 2022, пак, добила је унапређење. Постала је шеф особља у неколико његових компанија, за шта су јој онда понуђена и четири милиона (долара).

 

 

Око месец дана касније, међутим, добила је отказ, ни због чега.

Према даљим написима, на крају јој је било понуђено три милиона долара отпремнине, али се наводно ни то још није одвило. Сада, зато, покушава да добије одштету за кршење уговора и непријатељско радно окружење.

Јеови представници за медије још се нису огласили аконто овог случаја.