Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, температуре ће се кретати између 30 и 35 степени Целзијуса, док ће ноћи бити нешто пријатније са минималним температурама између 13 и 23 степена. Ипак, како ће у Београду и ноћу бити преко 20 степени, за викенд ћемо у престоници имати и тропску ноћ.

Прогноза времена за пет дана за Београд

Током наредних пет дана, од четвртка до понедељка, максималне дневне температуре у Београду ће расти од 30 до 35 степени, док ће минималне температуре варирати од 17 до 23 степена. Београђани могу очекивати претежно сунчано време са повременим облачним интервалима.

Прогноза времена за пет дана за Ниш

Сличне временске прилике очекују и Нишлије, са максималним температурама од 30 до 34 степена, док ће минималне температуре бити између 14 и 19 степени. Претежно сунчано време уз повремене облаке очекује се током свих пет дана.

Прогноза времена за пет дана за Крагујевац

У Крагујевцу ће максималне температуре бити између 29 и 34 степена, док ће ноћи бити нешто хладније са минималним температурама између 13 и 19 степени. И овде ће преовлађивати сунчано време са повременом облачношћу.

Прогноза времена за пет дана за Нови Сад

Новосађани ће уживати у топлом времену са дневним температурама од 30 до 34 степена, док ће ноћне температуре бити између 15 и 20 степени. Временске прилике ће бити претежно сунчане, уз повремене облаке.

Издато жуто упозорење

Према временској прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), након вишедневних нестабилности које су пратили пљускови, грмљавина, град и непогоде, у четвртак се очекује да буде претежно сунчано и топло уз слаб ветар променљивог смера са најнижом температура од 12 до 18 степени и највише од 28 до 31 степен.

Данас је упаљено упозорење због пљуска и грмљавине, сутра је један од ретких дана када никаквог упозорења нема, али у петак се пали нови аларм - овај пут због великих врућина!

У петак, 7. јуна, температура ће бити виша, до чак 35 степени, колико је прогнозирано за недељу. Последњи дан седмице, тако, биће и најтоплији дан ове недеље.

Према метеоролошким мерилима, температуре преко 30 степени сматрају се тропским.

Како смо писали, лекари су у приправности, јер је због тешког времена - врућине и високе влаге, односно спарине, многима лоше, имали су и пуно случајева инфаркта, а тропски талас тек треба да почне, те се очекује погоршање стања код многих.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: