Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, temperature će se kretati između 30 i 35 stepeni Celzijusa, dok će noći biti nešto prijatnije sa minimalnim temperaturama između 13 i 23 stepena. Ipak, kako će u Beogradu i noću biti preko 20 stepeni, za vikend ćemo u prestonici imati i tropsku noć.

Prognoza vremena za pet dana za Beograd

Tokom narednih pet dana, od četvrtka do ponedeljka, maksimalne dnevne temperature u Beogradu će rasti od 30 do 35 stepeni, dok će minimalne temperature varirati od 17 do 23 stepena. Beograđani mogu očekivati pretežno sunčano vreme sa povremenim oblačnim intervalima.

Prognoza vremena za pet dana za Niš

Slične vremenske prilike očekuju i Nišlije, sa maksimalnim temperaturama od 30 do 34 stepena, dok će minimalne temperature biti između 14 i 19 stepeni. Pretežno sunčano vreme uz povremene oblake očekuje se tokom svih pet dana.

Prognoza vremena za pet dana za Kragujevac

U Kragujevcu će maksimalne temperature biti između 29 i 34 stepena, dok će noći biti nešto hladnije sa minimalnim temperaturama između 13 i 19 stepeni. I ovde će preovlađivati sunčano vreme sa povremenom oblačnošću.

Prognoza vremena za pet dana za Novi Sad

Novosađani će uživati u toplom vremenu sa dnevnim temperaturama od 30 do 34 stepena, dok će noćne temperature biti između 15 i 20 stepeni. Vremenske prilike će biti pretežno sunčane, uz povremene oblake.

Izdato žuto upozorenje

Prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), nakon višednevnih nestabilnosti koje su pratili pljuskovi, grmljavina, grad i nepogode, u četvrtak se očekuje da bude pretežno sunčano i toplo uz slab vetar promenljivog smera sa najnižom temperatura od 12 do 18 stepeni i najviše od 28 do 31 stepen.

Danas je upaljeno upozorenje zbog pljuska i grmljavine, sutra je jedan od retkih dana kada nikakvog upozorenja nema, ali u petak se pali novi alarm - ovaj put zbog velikih vrućina!

U petak, 7. juna, temperatura će biti viša, do čak 35 stepeni, koliko je prognozirano za nedelju. Poslednji dan sedmice, tako, biće i najtopliji dan ove nedelje.

Prema meteorološkim merilima, temperature preko 30 stepeni smatraju se tropskim.

Kako smo pisali, lekari su u pripravnosti, jer je zbog teškog vremena - vrućine i visoke vlage, odnosno sparine, mnogima loše, imali su i puno slučajeva infarkta, a tropski talas tek treba da počne, te se očekuje pogoršanje stanja kod mnogih.

(Blic)

BONUS VIDEO: