Петар Воркапић (63) из Сомбора који је прошле године након што је починио насиље у породици пуцао у два припадника Одреда Жандармерије из Новог Сада, осуђен је на 14 година и 5 месеци затвора у Вишем суду у Сомбору.

Окривљен је за насиље у породици, покушај тешког убиства и недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, као и мера безбедности одузимање предмета кривичног дела, као и мера безбедности обавезног лечења алкохоличара.

Подсетимо, у Улици Стевана Синђелића у Сомбору осумњичени Петар Воркапић (62) најпре извршио кривично дело насиље у породици тако што је у просторијама куће претио супрузи, а потом испалио један хитан из пиштоља марке "берета" у зид у кући, након чега је снаја осумњиченог позвала полицију.

Више јавно тужилаштво је тада саопштило:

- Приликом интервенције припадника ПУ Сомбор, којима су се придружили и припадници Жандармерије, који су упозорили осумњиченог да баци оружје, Воркапић је на полицију испалио најмање четири хица. Двојици припадника Жандармерије је нанео повреде, а према првим подацима у пределу руку, након чега су припадници Жандармерије у самоодбрани ранили осумњиченог који је хоспитализован и оперисан у Општој болници у Сомбору са повредама у пределу руку. Осумњичени је на тај начин извршио кривично дело убиство у покушају. Осумњичени је и даље у болници на интензивној нези, те ће бити лишен слободе чим буде отпуштен из болнице где се налази под надзором припадника МУП - додали су из тужилаштва.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: