Поводом подизања оптужнице против браће Панић огласило се Више јавно тужилаштво у Београду саопштењем у којем наводе да је оптужница подигнута против шест особа (још 4 поред Панића).

Они се сумњиче, да су од октобра 2022. године до 16. октобра 2023. године извршили кривично дело Посредовање у вршењу проституције у саизвршилаштву.

-Тужилаштво је предложило суду да Урошу П. и Милошу П. продужи притвор због опасности од бекства, с обзиром да су се више од три месеца крили и били недоступни правосудним органима, иако су знали да се против њих води кривични поступак.

Предложено је и да суд Давиду Л. продужи меру забране напуштања стана.

Имајући у виду да је кривично дело Посредовање у вршењу проституције у надлежности основног суда, предложено је да се Виши суд у Београду огласи стварно ненадлежним за поступање и да списе предмета достави Трећем основном суду у Београду, као стварно и месно надлежном.

У оптужном предлогу, Више јавно тужилаштво у Београду је предложило да Трећи основни суд у Београду након одржаног главног претреса све окривљене огласи кривим и да осуди их, појединачно на казну затвора од годину дана и на новчану казну од 500.000 динара.

У току истраге која је против окривљених пред овим тужилаштвом покренута 29. фебруара 2024. године због сумње да су извршили кривична дела Трговина људима у саизвршилаштву и Посредовање у вршењу проституције у саизвршилаштву оштећена кривичним делом Трговина људима (које је у надлежности Вишег јавног тужилаштва) је променила исказ, након чега је Центар за заштиту жртава трговине људима овом тужилаштву доставио нови извештај са подацима који не указују на постојање основа сумње да је извршено ово кривично дело према истој.

Окривљени су оптужени због постојања оправдане сумње да су октобра 2022. године до 16. октобра 2023. године по претходном договору и са подељеним улогама, наводили и подстицали три женске особе на вршење проституције.

Они су, како се сумња, путем сајтова “секси-адресар” и “хало огласи” рекламирали њихову проституцију, обезбедили им просторије за обављање исте, и учествовали у предаји наведених девојака другим лицима.

На сајтовима су огласили бројеве телефона и понуду да згодне, младе масерске мушкарцима нуде услуге сензуалне и тантричке масаже на различитим локацијама у граду.

На овај начин огласи су постали доступни неодређеном броју лица, чији идентитет није унапред познат, а за уговарање клијената, односно време и место доласка, ка и услугу која ће им бити пружена била је задужена Соња Л.

Цене сексуалних услуга су, како се сумња, одредили Урош П, Милош П. Вук С. и Давид Л. тако што је услуга тантричке масаже са ручном завршницом коштала између 3.500 – 6.000 динара, а “Милки масажа” 10.000 динара.

Девојке су за себе задржавале 50% остварене зараде, а 50% су предавале окривљенима.

Такође, сумња се да је Вук С. преко друштвене мреже “Инстраграм” нудио посао у циљу запошаљавања нових “масерки”, нудећи бесплатну обуку и добру зараду, уз смештај и један оброк, уз напомену да предност имају “масерке” од 18 до 40 година.

Ухапшени после 3 месеца бекства

Осумњичени су на ранијем саслушању негирали наводе о спровођењу истраге и изнели су своју одбрану.

Они су након вишемесечног скривања, лишени слободе 24. маја 2024. године по слетању на аеродром "Никола Тесла", након чега је судија за претходни поступак Вишег суда у Београду донео решење којим су остављена на снази решења Трећег основног суда у Београду од 23. фебруара 2024. године којима им је одређен притвор због опасности од бекства, као и да не би у кратком кратком временском периоду поновили кривична дела.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: