Детаљније о најновијим информацијама у вези са случајем убиства Данке Илић изнео је новинар Рајко Недић у емисији "Пулс Србије".

- Занимљиво да су њих двојица дали истоветне изјаве, односно да су возили, ударили дете, те да је сувозач усмртио и одвукао дете на депонију. Тако да ће бити интересантно ако буде подигнута оптужница коју ће судија одлуку да прихвати. Отежавајуће околности за истрагу су то да тело још увек није пронађено, имамо ту нову изјаву Срђана Јанковића и чињеницу да највероватније ДНК трагова нема ни на самој спољашности, ни у унутрашњости возила. Прво треба да се подигне та оптужница, истрага је и даље у току, било је 20 сведока, заиста су прегледали више од 200 снимака аутомобила, једно хиљаду СМС порука, ГПС и остале локације на којима су били телефон и службени ауто. Такође, колико сам чуо, тај ДНК још није готов јер се чека извештај и длаке остатака косе у самом аутомобилу. То је отежавајућа околност јер је недељу дана после злочина за које полиција тврди да су осумњичена двојица радника водовода, много људи возило, значи то је службени ауто који је вожен тих недељу дана, и унутра је нађен огроман број ДНК-а, отисака, међу којима и косе.

- Тако да ћемо видети да ли ће евентуално ту да буде ДНК косе. У сваком случају, то је можда отежавајућа околност за истрагу, али у полицији, ми смо то већ причали, тврде и даље да имају довољно разлога за оптужницу, то је и признање обојице, најпре, а касније потврда другог осумњиченог. Полиција тврди да има комплетне доказе да су они уствари извршили тај злочин, али, нажалост, тело још није пронађено.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: