Марија Миладиновић (27) из Крагујевца нестала је 2005. године и тај случај српска полиција још увек није решила. Сумњало се да је девојка опљачкана и убијена, али њено тело никада није пронађено.

Две особе су ухапшене, али су они у међувремену ослобођени због недостатка доказа. Марија је нестала 2005. године - откривено је да је она непосредно пре нестанка продала стан за 30.000 евра, па се сумњало првобитно да је то мотив нестанка.

Марија је била ћерка угледног градског доктора. Сазнало се након њеног нестанка да је пре тога упала у лоше друштво и да је имала проблем са дрогом.

Такође, није била у добрим односима са родбином због чега њен нестанак на почетку није био пријављен. Српска полиција се дуго мучила са овим случајем, а онда су пет година касније, 2010. године, ухапшени Игор Спасојевић звани Мачак и Иван Симовић.

"Наводно су инспектори у кафани случајно чули једног од осумњиченог како се хвали да је убио и опљачкао Марију. Клупко је почело да се одмотава и Спасојевић и Симовић убрзо су се нашли иза решетака", писао је "Курир" пре неколико година.

Када је тада саопштила полиција, сумњало се да је Спасојевић 26. марта 2005. године у кући на периферији Крагујевца рукама задавио Марију, а потом наговорио Симовића који је у то време радио као таксиста да њено тело превезе. Тело је наводно закопано у шуми близу манастира Драча, али оно никада није пронађено.

Истрагу је покренуо Виши суд у Крагујевцу против Спасојевића за тешко убиство, а против Симовића за помагање. Због недостатка доказа, обојица су правоснажно ослобођени оптужбе и исплаћена им је одштета због противправног лишавања слободе.

(Новас)

БОНУС ВИДЕО: