Marija Miladinović (27) iz Kragujevca nestala je 2005. godine i taj slučaj srpska policija još uvek nije rešila. Sumnjalo se da je devojka opljačkana i ubijena, ali njeno telo nikada nije pronađeno.

Dve osobe su uhapšene, ali su oni u međuvremenu oslobođeni zbog nedostatka dokaza. Marija je nestala 2005. godine - otkriveno je da je ona neposredno pre nestanka prodala stan za 30.000 evra, pa se sumnjalo prvobitno da je to motiv nestanka.

Marija je bila ćerka uglednog gradskog doktora. Saznalo se nakon njenog nestanka da je pre toga upala u loše društvo i da je imala problem sa drogom.

Takođe, nije bila u dobrim odnosima sa rodbinom zbog čega njen nestanak na početku nije bio prijavljen. Srpska policija se dugo mučila sa ovim slučajem, a onda su pet godina kasnije, 2010. godine, uhapšeni Igor Spasojević zvani Mačak i Ivan Simović.

"Navodno su inspektori u kafani slučajno čuli jednog od osumnjičenog kako se hvali da je ubio i opljačkao Mariju. Klupko je počelo da se odmotava i Spasojević i Simović ubrzo su se našli iza rešetaka", pisao je "Kurir" pre nekoliko godina.

Kada je tada saopštila policija, sumnjalo se da je Spasojević 26. marta 2005. godine u kući na periferiji Kragujevca rukama zadavio Mariju, a potom nagovorio Simovića koji je u to vreme radio kao taksista da njeno telo preveze. Telo je navodno zakopano u šumi blizu manastira Drača, ali ono nikada nije pronađeno.

Istragu je pokrenuo Viši sud u Kragujevcu protiv Spasojevića za teško ubistvo, a protiv Simovića za pomaganje. Zbog nedostatka dokaza, obojica su pravosnažno oslobođeni optužbe i isplaćena im je odšteta zbog protivpravnog lišavanja slobode.

(Novas)

BONUS VIDEO: