Некада је била једна од најбољих тенисерки света, а последњих година тај исти свет одушевљава на други начин – искреним исповестима, епизодама из личног живота, често болним и тешким, али и обрачунима са хејтерима којима смета њен физички изглед.

Фото: АТА имагес

 

Но, сада је можда неће препознати... Јелена Докић смршала је 20 килограма и поново изненадила бројне пратиоце на Инстаграму.

Дуго траје њена борба са вишком килограма. Својевремено је успела да их се реши, а онда су јој, после краха љубавне приче дуге скоро две деценије, узвратили ударац. Но, пред нама је сада нова особа.

 

Када је у јануару извештавала са Аустралијан Опена, није могла да се одбрани од критика на рачун изгледа.

Иако и сама свесна чињенице да претерана гојазност није здрава, осмех није скидала с лица. Но, од тада је успела да смрша чак 20 килограма, како је написала у новој објави.

- Позабавићу се недавним губитком тежине, будући да људи то коментаришу по интернету. Имала сам неких здравствених проблема – почела је Јелена исповест у којој је открила како је променила лични опис.

- Када сам прошле године напунила 40, почела сам да размишљам о породичној историји дијабетеса, високог крвног притиска и срчаних проблема. Такође, почела сам више да радим и самим тим ми је било потребно више енергије, физичке и психичке спремности.

- Нисам имала довољно менталне енергије да наставим. Да бих то постигла, схватила сам да морам да се храним здравије. Нисам се толико фокусирала на тежину, вец́ сам почела да радим на ономе што чини да се осец́ам најбоље. Тако су и килограми почели да падају.

Јелена се осврнула и на дежурне критичаре, који је сада осуђују због губитка тежине и оптужују је да је подлегла „култури исхране”.

- Не треба да осуђујемо и малтретирамо људе, без обзира на њихову тежину и величину, већ да наглашавамо оно што је важно, а то је љубазност. Изгубила сам 20 килограма, али то ништа не мења.

- И даље желим да људи процењују и мене и све друге на основу тога колико смо љубазни и добри. Увек ћу бити поносна на себе и нећу се скривати или стидети, без обзира на величину и конфекцијски број. Увек ћу бити против срамоћења тела - закључила је некадашња тениска звезда.

Еспресо