Радмило Белић, човек који живи у Грчкој и годинама помаже људима из наше земље који се одлуче на оду тамо на летовање, објавио је неколико савета и упозорења за наше туристе.

"Сезона се захухтава а све је више објава наших чланова са разних плажа и места у Грчкој. Иако календарски лето још није почело, температуре ваздуха и мора су све топлије и топлије. Пошто је море у овом периоду разлог доласка у Грчку није лоше да се мало подсетимо неких важних правила која важе за пливање и купање у мору", написао је он у групи Грчка инфо и наставио:

"Уколико је плажа организована у појединим случајевима што због великих таласа и јаких морских струја, спасилачки тим истиче црвену заставу. Она може бити и на јарболу и пободена у песак или шљунак у зависности од типа плаже. Када се то догоди онда се не улази у море без обзира колико сте добар пливач.

Уколико плажа има бове њихова сврха је да је део мора од обале до бова забрањен за чамце, једрилице или јахте. 

Уколико имате малу децу непливаче и ако их стављате у котуре или сличне реквизите за воду немојте ни по коју цену да се одвајате од њих. Било је доста случајева да су струје повукле децу ка пучини.

Избегавајте да пливате после конзумирања хране и алкохолних пића. То може да буде опасно а неки пут може да изазове најтеже последица.

Савет за пливаче је да имају са собом 3% хидроген и нека на свака 3 дана њиме испирају уши. Ово посебно важи за оне који имају осетљиве ушне канале. У Грчкој се ово може купити у апотекама а често и супермаркетима а назива се Оксижене. На паркинзима код плажа не остављајте ништа у аутомобилу, а документе и новац апсолутно никада",  упозорио је Радмило.

БОНУС ВИДЕО: