Уколико вам се догоди овај пех, потребно је да будете спремни да одреагујете, али и да будете смирени.

Ови савети ће вам помоћи да ваш ауто зауставите безбедно.

Потребно је да заборавите "гас", односно да никако не убрзавате возило. Како би алармирали друге у саобраћају, потребно је да упалите сва четири показивача правца.

Кочница је, иако "отказала", и даље у функцији, међутим потребна је знатно већа сила да је активирате. Тако да је битно да је притискате што брже и што јаче.

Спуштајте степен преноса све ниже и постепено ка првој брзини, али немојте да "угушите" ауто, односно, није пожељно да се аутомобил тада и угаси.

Фото: Јутјуб принтскрин/БАЛКАН ТРУЦКС

 

Ручна кочница ће остати у функцији, тако да је потребно да је полако, уједначено подижете и активирате.

Уколико постоји заштитна ограда, можете да се прибијете уз њу и она ће вам успорити кретање, али овај маневар се мора пажљиво извести.

Уколико поред пута постоји мекана подлога, земља, трава, шипражје, можете њу искористити да се се зауставите. Међутим, овај начин је јако опасан и овај подухват уз велику брзину може бити кобан. Тако се препоручује да прво спустите брзину до 15 километара на час, а затим скренете полако са пута.

По успешном заустављању јако је битно да ауто не покренете већ да што пре позовете шлеп-службу и да квар санирате пре нове вожње.

БОНУС ВИДЕО: