Ови крајеви Србије означени су црвеном бојом, док је остатак Србије зелен и у њему нема упозорења.

"Прогнозира се веома опасна временска појава, будите веома обазриви"

Црвено упозорење, како се наводи на сајту РХМЗ, значи да се очекује топли талас у трајању од најмање 5 узастопних дана.

- С обзиром на интензитет и време трајања прогнозира се веома опасна временска појава. Будите веома обазриви и пратите званична саопштења о времену и прогнози времена - наводи се у упозорењу РХМЗ.

Упозорења за топли талас РХМЗ издаје у периоду од 1. априла до 31. октобра. Критеријум за топли талас јесте дневни максимум температуре ваздуха знатно изнад нормалне вредности, што значи веома топло и екстремно топло, за посматрани дан у периоду од 1. априла до 31. октобра, објашњено је на сајту РХМЗ.

Упозорење за подручје Србије на грмљавинске непогоде

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ), рано јутрос издао је два упозорења.

- До четвртка се очекује веома нестабилно време са интензивнијим пљусковима са грмљавином, јаким и олујним ветром у зони пљуска и локалном појавом града. Тачну локацију стварања, премештања и јачине самих непогода је унапред тешко одредити. За већи део земље издат је наранџасти степен упозорења. Црвени (највиши) данас је издат за источну Србију, а сутра и за југоисточну. За конкретне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред - стоји у упозорењу РХМЗ.

Упозорење за Београд

- Данас и сутра на територији Београда нестабилно са пљусковима и грмљавином, који у појединим деловима могу бити интензивнији са појавом града и јаким и олујним ветром у зони пљуска - упозорио је РХМЗ.

БОНУС ВИДЕО