Ovi krajevi Srbije označeni su crvenom bojom, dok je ostatak Srbije zelen i u njemu nema upozorenja.

"Prognozira se veoma opasna vremenska pojava, budite veoma obazrivi"

Crveno upozorenje, kako se navodi na sajtu RHMZ, znači da se očekuje topli talas u trajanju od najmanje 5 uzastopnih dana.

- S obzirom na intenzitet i vreme trajanja prognozira se veoma opasna vremenska pojava. Budite veoma obazrivi i pratite zvanična saopštenja o vremenu i prognozi vremena - navodi se u upozorenju RHMZ.

Upozorenja za topli talas RHMZ izdaje u periodu od 1. aprila do 31. oktobra. Kriterijum za topli talas jeste dnevni maksimum temperature vazduha znatno iznad normalne vrednosti, što znači veoma toplo i ekstremno toplo, za posmatrani dan u periodu od 1. aprila do 31. oktobra, objašnjeno je na sajtu RHMZ.

Upozorenje za područje Srbije na grmljavinske nepogode

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), rano jutros izdao je dva upozorenja.

- Do četvrtka se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada. Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlje izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) danas je izdat za istočnu Srbiju, a sutra i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - stoji u upozorenju RHMZ.

Upozorenje za Beograd

- Danas i sutra na teritoriji Beograda nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska - upozorio je RHMZ.

BONUS VIDEO