"Данас и сутра веома нестабилно са плјусковима, грмлјавином, локално великом количином падавина за кратко време, градом и јаким и олујним ветром у зони најинтензивнијих плјускова.

Тачну локацију стварања, премештања и јачине самих непогода је унапред тешко одредити. За конкретне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред.

Упозорење за Београд

Данас нестабилно са плјусковима и грмлјавином, који у појединим деловима града могу бити интензивнији са појавом града и јаким и олујним ветром у зони плјуска", упозорио је РХМЗ.

Упаљен црвени метео аларм

Црвени метео аларм због грмљавине данас је на снази у Источној Србији, а ово упозорење значи да је време врло опасно: Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитетаа да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби.

У осталим деловим Србије на снази је наранџасти метео аларм због кише и грмљавине, док је због ових непогода у Бачкој, Банату упаљено жуто упозорење.

БОНУС ВИДЕО