"Danas i sutra veoma nestabilno sa pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova.

Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Upozorenje za Beograd

Danas nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska", upozorio je RHMZ.

Upaljen crveni meteo alarm

Crveni meteo alarm zbog grmljavine danas je na snazi u Istočnoj Srbiji, a ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

U ostalim delovim Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, dok je zbog ovih nepogoda u Bačkoj, Banatu upaljeno žuto upozorenje.

BONUS VIDEO