У појединим деловима Београда киша.

Упозорења се само нижу

РХМЗ ниже упозорења од раног јутра, а ево како се кретало невреме:

13.55 - Само на југу ће бити суво, а у осталом делу земље са кишом и пљусковима са грмљавином. На подручју Београда киша и пљускови.

12.20- На подручју Шумадијског округа на грмљавинске непогоде. У наредних сат времена на подручју Шумадијског округа (Кнић и околина) обилни пљускови са грмљавином, градом и јаким и олујним ветром, саопштено је у 12.20 сати.

Одмах затим, пет минута касније, издато је још једно упозорење: "У наредна два сата на истоку и југу суво, у осталом делу землје са кишом и плјусковима са грмлјавином, који су најизраженији на подручју Шумадијског округа. На подручју Београда киша и плјускови".

11.50 - На подручју Златиборског округа (на потезу од Косјерића до Пожеге ) обилни пљускови са грмљавином, градом и јаким и олујним ветром. Биће погођен и Моравички округ (Чачак и околина) обилним пљусковима са грмљавином, градом и јаким и олујним ветром.

9.50 - На северозападу Србије падаће киша и пљускови са грмљавином, упозорио је РХМЗ у 9.50 сати.

8.35 - Локални пљускови на северозападу и западу Србије.

До петка (14.06.) биће променљиво и нестабилно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином који локално могу бити и израженији са великом количином падавина за кратко време, појавом града и са јаким и олујним ветром у зони најјачих пљускова, најавио је РХМЗ.

Дневна температура се данас и сутра (12 - 13.06.) очекује на северу и западу у интервалу од 21 до 26 степени, а на југоистоку и даље око 30.

На југу земље освежиће тек у петак.

Поново пљускови са грмљавином

Данас и сутра на територији Београда нестабилно са пљусковима и грмљавином, који у појединим деловима могу бити интензивнији са појавом града и јаким и олујним ветром у зони пљуска.

До четвртка (до 13.06.) се очекује веома нестабилно време са интензивнијим пљусковима са грмљавином, јаким и олујним ветром у зони пљуска и локалном појавом града.

РХМЗ ће издавати хитна упозорења на свака два сата

Како се наводи на сајту РХМЗ, тачну локацију стварања, премештања и јачине самих непогода је унапред тешко одредити.

"За конкретне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред", пише у саопштењу.

Највиши степен упозорења

За већи део земље издат је наранџасти метеоаларм.

Црвени (највиши) степен упозорења данас је издат за источну Србију, а сутра и за југоисточну.

Упозорење се односи на грмљавинске непогоде.

БОНУС ВИДЕО: