U pojedinim delovima Beograda kiša.

Upozorenja se samo nižu

RHMZ niže upozorenja od ranog jutra, a evo kako se kretalo nevreme:

13.55 - Samo na jugu će biti suvo, a u ostalom delu zemlje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Na području Beograda kiša i pljuskovi.

12.20- Na području Šumadijskog okruga na grmljavinske nepogode. U narednih sat vremena na području Šumadijskog okruga (Knić i okolina) obilni pljuskovi sa grmljavinom, gradom i jakim i olujnim vetrom, saopšteno je u 12.20 sati.

Odmah zatim, pet minuta kasnije, izdato je još jedno upozorenje: "U naredna dva sata na istoku i jugu suvo, u ostalom delu zemlje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji su najizraženiji na području Šumadijskog okruga. Na području Beograda kiša i pljuskovi".

11.50 - Na području Zlatiborskog okruga (na potezu od Kosjerića do Požege ) obilni pljuskovi sa grmljavinom, gradom i jakim i olujnim vetrom. Biće pogođen i Moravički okrug (Čačak i okolina) obilnim pljuskovima sa grmljavinom, gradom i jakim i olujnim vetrom.

9.50 - Na severozapadu Srbije padaće kiša i pljuskovi sa grmljavinom, upozorio je RHMZ u 9.50 sati.

8.35 - Lokalni pljuskovi na severozapadu i zapadu Srbije.

Do petka (14.06.) biće promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova, najavio je RHMZ.

Dnevna temperatura se danas i sutra (12 - 13.06.) očekuje na severu i zapadu u intervalu od 21 do 26 stepeni, a na jugoistoku i dalje oko 30.

Na jugu zemlje osvežiće tek u petak.

Ponovo pljuskovi sa grmljavinom

Danas i sutra na teritoriji Beograda nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska.

Do četvrtka (do 13.06.) se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada.

RHMZ će izdavati hitna upozorenja na svaka dva sata

Kako se navodi na sajtu RHMZ, tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti.

"Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", piše u saopštenju.

Najviši stepen upozorenja

Za veći deo zemlje izdat je narandžasti meteoalarm.

Crveni (najviši) stepen upozorenja danas je izdat za istočnu Srbiju, a sutra i za jugoistočnu.

Upozorenje se odnosi na grmljavinske nepogode.

BONUS VIDEO: