Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, uhapsili su pripadnike kriminalne grupe S. S. (46), P. D. (25) i Đ. LJ. (29), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Sumnja se da su oni, od februara do juna ove godine, iskoristivši teške uslove u kojima je živela, vrbovali dvadesetogodišnju devojku da se bavi prostitucijom, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist.

S. S. je, kako se sumnja, najpre stupio u emotivnu vezu sa oštećenom kako bi uticao na njenu svest i volju i na taj način je vrbovao da se bavi prostitucijom, a potom angažovao Đ. LJ., koji je, kako se sumnja, na internetu oglašavao pružanje se**ualnih usluga, dok je osumnjičeni P. D. prevozio oštećenu i predavao je korisnicima se**ualnih usluga.

Sumnja se da je novac stečen na ovaj način preuzimao S. S.

Policija je pretresom stanova osumnjičenih pronašla više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i manju količinu bele praškaste materije koja je poslata na veštačenje.

S. S., P. D. i Đ. LJ. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

BONUS VIDEO: