Уз име најбољег тенисера света Новака Ђоковића често се помињу супруга Јелена и деца, родитељи Срђан и Дијана, браћа и њихове изабранице...

С друге стране, ретко се говори о члановима породице с мајчине стране. Но, то никако не значи да су Нолету мање важни.

Дијана Ђоковић има рођену сестру Санду, са којом је била и остала блиска. Иако је Санда нешто млађа, фасцинантно је колико личе.

Фото: АТА имагес

 

 

- Мама је била медицинска сестра, а тата фармацеут, што се очекивало и од мене. Васпитавана сам у духу војничке дисциплине, знао се ред и то сам покушавала да пренесем на своју децу,  открила је једном приликом Дијана детаље из периода свог одрастања.

Њу је занимао спорт, док је Санда испунила очев сан и завршила фармацију.

За Новака Ђоковића, најбољег тенисера света, многи ће рећи да је рођен са победничким менталитетом. Ипак, нема сумње да је на његов спортски дух утицало и породично окружење.

Мало је познато да је Зоран Терзић, некадашњи селектор женске одбојкашке репрезентације, Новаков теча.

Фото: V.M./ATAImages

 

 

Дијанина рођена сестра удата је за човека који је, баш као и Новак, подвизима на спортским теренима безброј пута обрадовао Србију.

Рекло би се да постоји прећутни споразум да се у јавности не прича о фамилијарним везама, и сви се тога придржавају.

Новак Ђоковић се тек једном диреткно обратио Зорану Терзићу, поводом двадесет година успешне тренерске каријере.

- Драги Зоране, честитам ти на успесима који красе последње две деценије твог професионалног пута. Ти и ја имамо један приватан однос за који си ме условио да га не спомињем. Зато ћу ти се професионално обратити и захвалити у име свих спортиста на инспирацији коју нам дајеш кроз свој квалитет у раду, пожртвованост, посвећеност и велику љубав према одбојци и спорту уопште.

-  Један си од најуспешнијих тренера у Србији и региону у историји, и заслужујеш сваку похвалу. Пуно те волим и поздрављам, течо мој драги – поручио је својевремено Новак Ђоковић човеку ког бескрајно поштује.

(Сторy)

БОНУС ВИДЕО: