Глумац је том приликом подвукао да се тиме не дичи, већ жели да апелује на све људе добре воље да помогну.

Глумац је решио да донира матичне ћелије, а признао је и да се у почетку мало плашио процеса.

- Прво сам имао неких 15 секунди неког страха, како то изгледа, а после тога, сазнање да некоме помогнеш, да некоме спасеш живот... Свакако се човек осећа много боље, урадио је велику ствар. Ја снимам серију пет дана недељно, имам две представе, жену, две ћерке, није ми ово много утицало на живот. Најтеже је да вас неко боцне иглом и да одморите пар сати - истакао је Стеван за РТС, а потом се огласио и на Инстаграму, где је са својим пратиоцима детаљније описао кроз шта пролази.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stevan Piale (@stevanpiale)

 

- Размишљао сам да ли уопште да качим ово, али ако постоји шанса да овом објавом убедим бар једну особу да се упише у регистар давалаца матичних ћелија, ја сам своје обавио. Ок, не постоји "селфлесс гоод деед" и највероватније ми је иницијална одлука да постанем донор (осим да помогнем око медијске видљивости ове важне теме) била та да се ја осетим боље јер постоји шанса да некоме помогнем... Али заправо је много више од свега тога. Завирите на одељење дечје хематологије и то ће вам бити довољна мотивација да се и ви упишете у регистар. Данас сам донирао матичне ћелије. Не желим да вас давим појединостима (кога год занима како функционише цела процедура нека пише у инбокс), само желим да знате да цео процес кроз који сам прошао у последњих месец дана не одузима много времена и није претерано физички напоран нити болан. Желим да знате и то да тај неко ко је болестан и чека донора можда чека баш вас и само вас. Желим да знате и да не постоји много лепших осећаја него када знаш да си неком продужио/спасио живот. Сасвим је у реду да вам најјачи мотив за упис у регистар буде то што ћете се после тога осећати као бољи човек али мислите и на то да сутра ви можете да се нађете у ситуацији да вама или неком блиском може да затреба донор. Имао бих још много тога да напишем на ову тему, али то ћу другом приликом. Дубоко сам убеђен у то да смо ми племенит народ и верујем да је за то што наш српски регистар тренутно броји само око 20 000 људи заслужна необавештеност и(ли) неки безразложни страх. Сад кад сам прошао кроз све ово могу да вам кажем да је осећај који имате када се све заврши мнооого јачи и већи од тих пар убода иглом. Упишите се у регистар давалаца - написао је глумац, а потом се и захвалио институтима, лекарима и медицинском особљу.

Он је додао скриншот поруке из Регистра давалаца матичних ћелија у којој се наводи:

- Стефана, здраво. Др Глорија је из Регистра давалаца матичних ћелија. Догодило се да сте са једним болесником прелиминарно подударни. Уколико имате времена ових дана, волела бих да се чујемо. Хвала унапред.

БОНУС ВИДЕО: