Шкорпије се међу хороскопским знацима посебно истичу по својој склоности према екстремима. 

Фото: Профимедиа

 

Особе рођене у овом знаку често живе на ивици, вођени интензивним емоцијама и страстима

Један од разлога зашто су Шкорпије склоне екстремима јесте њихова дубока емоционална природа. Њихове емоције су попут океана – дубоке, мрачне и често неистражене. Шкорпије осећају ствари интензивније него већина других знакова, што их често води према екстремним реакцијама и понашањима. Када су срећни, њихова срећа је заразна; када су тужни, њихова туга је прожимајућа.

Не одустају лако

Шкорпије имају снажну потребу за контролом, што их често води према екстремним понашањима како би задржали осећај сигурности. Желе да имају контролу над собом, својим животима и често над животима оних око себе. Ова потреба за контролом може да их доведе до екстремних мера како би осигурали да ствари иду према њиховим плановима. Не одустају лако и спремни су да иду до крајњих граница како би постигли своје циљеве.

Страст је у средишту сваке Шкорпије. Њихова страствена природа води их према интензивним искуствима, било да је реч о љубави, послу или хобијима. Они не пристају на средину – за њих све мора бити интензивно и испуњено страшћу. То их често води према екстремима, јер су спремни да уложе све што имају у оно што воле. Њихова страст их тера да ризикују и иду даље него што би други знакови икада помислили.

Делују мирно, а изнутра прште од емоција

Шкорпије су познати по својој тајанственој природи. Често скривају своја права осећања и мисли, што их чини енигматичнима и тешко их је прочитати. Њихова склоност према тајновитости и интензитету често их води према екстремним понашањима како би заштитили свој унутрашњи свет. Они су попут вулкана - мирни на површини, али изнутра прште од емоција и страсти.

Шкорпије су и неуморни трагачи за истином. Они желе да разумеју скривене мотиве и тајне које леже испод површине. Њихова потреба за дубљим разумевањем често их води према екстремним истраживањима и анализама. Они неће стати док не открију све што их занима, чак и ако то значи суочавање с најмрачнијим деловима себе и других, пише Индеx.хр.