Кантауторке и рођене сестре Александра и Кристина Ковач деведесетих година прошлог века основале су музичку групу "К2" која је била једна од најпопуларнијих у региону, али су 1998. године одлучиле да се разиђу и да свака самостално настави да гради свој пут.

Осим пословно, тада су се, како су касније откриле, разишле и приватно, а о томе да нису у добрим односима јавност је почела да бруји 2014. године, када је Кристина на Фејсбуку објавила отворено писмо у ком је навела да ју је Александрин партнер, музички продуцент и композитор Роман Горшек, напао, а да сестра том приликом није стала уз њу.

 

- То што је изречено од стране партнера моје рођене сестре било је скандалозно и непријатно за читање. Први пут ме је јавно пљувао када је Нина (Радојичић, прим. аут.) певала песму "Чаробан" на такмичењу за нашег представника на Евросонгу, а певала је и Александра своју нумеру "Идемо даље". Нећу улазити у ситне детаље, али они који ме знају свесни су туге и проблема који су већ годинама везани за мој однос са некада најближом сестром на свету. Кога и каквог воли, то је њена ствар. Шта ће све за њега да учини, такође. Али чињеница да њен животни партнер јавно пљује њену рођену сестру спада у њен однос према мени - написала је тада Кристина, објаснивши да је свађа избила око хора Хардкорус, кад ју је Горшек напао, а старија сестра је није одбранила.

 

- Ја знам да јој се не свиђам. Не свиђа јој се што сам родила дете и запустила таленат и каријеру. Прво јој се није свидело што сам се удала, а онда што сам се развела. Што сам се угојила... Моје дете откако се родило пет година скоро да није имало тетку, па је онда шест месеци имало, па је, колико видим, последњих дана скоро нема. Они који ме добро познају су врло свесни туге с којом проживљавам све проблеме које већ годинама има мој однос са Александром, некада давно, најближом сестром и особом на свету. Ја сам најближу сестру изгубила пре 20 година. Александра је мене изгубила данас - закључила је тада Кристина Ковач у свом писму.

 

Како се писало, породица Ковач није подржала изношење приватних дешавања у јавност, а након Кристине овим подовом огласила се и Александра.

- Моја сестра Кристина и ја смо нашу пословну сарадњу прекинуле давне 1998. године, након издавања два "К2" албума у Србији, којом смо поставиле нове музичке стандарде у овој земљи. После тога наши путеви се разилазе, како пословно, тако и приватно. Током година смо се развијале као појединци који имају потпуно различита интересовања, назоре и амбиције, и ретко смо биле у контакту, баш из тих разлога. Моја сестра Кристина води свој живот, одрасла је особа, одговорна за своје акције и речи. Волим је и увек ћу је волети, али нас две одавно не размишљамо, живимо и комуницирамо на исти начин, и молим медије да то од сада па надаље уваже - поручила је једном приликом Александра Ковач.

 

 

Након мајке, текстописца Споменке Ковач која је преминула 2005. године, Александра, Кристина и њихова најмлађа сестра Ања пре пар гидуна остале су и без оца, композитора Корнелија Ковача. Многи су помислили да ће туга и бол поново ујединити посвађане сестре, али то се ипак није десило.

(Блиц)