Корисница друштвене мреже ТикТок Самар Шариф, која има више од три милиона прегледа на својим видео снимцима, показала је да за чување хлеба користи - микроталасну рерну. "Људи се чуде када виде да ми хлеб стоји у микроталасној рерни, али гледајте, то га одржава свежим", каже она у видеу који је објавила. „Тако хлеб траје дупло дуже. Овом хлебу истекао је рок пре отприлике недељу дана, али нема буђи", испричала је.

Фото: Схуттерстоцк

 

Људи су одушевљени

Бројни људи који су погледали њен видео тврде да су то испробали, а њу су називају генијем. "Ја сам свој хлеб ставила у микроталасну, јер немам кутију за хлеб и заиста делује", написала је једна жена. "Истина! Оставио сам хлеб у микроталасној рерни, у камп приколици, још пре месец дана. Нема буђи. Тако је мекан", додао је један човек. "И ја радим исто, микроталасну користим само за то", истакао је трећи.

Разлог зашто хлеб остане толико дуго свеж ако стоји у микроталасној рерни жена није објаснила, али претпостављамо да је то зато што у микроталасну не продире ваздух, док у кесу или кутију за хлеб може да уђе и због тога се хлеб осуши.