Срђан Јанковић (50) из села Злот, другоосумњичени за тешко убиство Данке Илић (2) из Бора, биће поново саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару у среду 19. јуна. Њега ће тада довести из Окружног затвора Зајечар где се налази у притвору до 30 дана.

"Постоје нејасноће у његовим изјавама. Он се најпре бранио ћутањем, а онда је решио да проговори што је пред надлежнима учинио 4.јуна. Тада је рекао да је невин, да девојчицу тог дана није чак ни видео", каже Куриров извор.

Међутим, тужилац је након детаљног ишчитавања његове изјаве, упоређујући и анализирајући, открила да постоје неке контрадикторности. Њему ће бити постављања питања која би требала да разјасне изјаве које је дао тужилаштву 4.јуна.

"Одбрана Јанковића је дата тек након свих сазнања тужилаштва, али и његових сазнања. Да подсетимо, он је, као и његов пријатељ првоосумњичени Дејан Драгијевић, присуствовао на свој захтев саслушању свих сведока, на шта има законско право. Прошао је психијатриско вештачење у Београду које је показало да је био урачуњив", кажу за Курир добро обавештен извор и додаје:

"Сачекао је да се заврши вештачење ДНК из аутомобила које је показало да није било ДНК трагова малене Данке. У суштини, још приликом хапшења је наговестио да ће проговорити када за то дође моменат.

БОНУС ВИДЕО: