- Борис Гавриловић је осуђен на затвроску казну због кривичног дела недозвољена производња, држање и ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвишилаштву, док је његов отац Горан Гавриловић који је такође, био обухваћен оптужницом ослобођен оптужби - кажа Куриров саговорник.

Иначе, да подсетимо, брат и ујак масовног убице нашли су се на оптужници због арсенала оружја које је нађено на њиховом имању. Наиме, након крвавог пира њиховог рођака Уроша Блажића тог 4. маја прошле године окривљени је таксијем дошао у село Вињиште код Крагујевца на имање Гавриловића. Блажић је у свом исказу два дана након злочина навео да је дошао на имање ујака како би се сакрио, а такође је и бестидно описао како је у неколико наврата заспао у кокошињцу свог ујака. У јутарњим часовима полиција га је пронашла и Блажић је ухапшен, детаљним претресом касније је пронађено и оружје.

Више јавно тужилаштво у Смедереву подигло је оптужницу у октобру прошле године против осумњичених Уроша, његовог оца Радише Блажића, али и рођака Гавриловића, али је одлучено да они нису меснонадлежни за њих, па је предмет одвојен и њима се судило у крагујевачком суду. Током суђења, како наводи наш извор, отац и син Гавриловићи понашали су се пристојно, погнуте главе су пратили рочишта. Курир је раније објавио и детаље оптужнице коју је потврдио Апелациони суд у Београду, која је конкретно односи на исказе Бориса и Горана Гавриловића.

- Једном приликом били смо код Уроша у његовој кући у Шепшину, славили су код њега славу. У једном тренутку, када је отворио врата своје собе, видео сам на кућишту компјутера пиштољ, који је Урош одмах склонио у орман. Нисам му рекао да сам видео оружје зато што су ту била деца - рекао је на саслушању у тужилаштву окривљени Борис 11. јуна прошле године.

Објаснио одакле му силно оружје

Гледао сам "Отписане" и желео такву пушку

Борис Гавриловић је у свом исказу објаснио одакле силно оружје које је заплењено у његовом дому.

- У јуну или јулу 2022. косио сам њиву једном човеку који ми је рекао да има неко оружје којег жели да се отараси. У питању је аутоматска пушка, две бомбе, сећам се да је била нека муниција. Оружје сам добио у џаку и однео сам га на таван помоћног објекта, тачније ставио сам га иза греде. То оружје је запленила полиција 5. маја прошле године. Иначе, тај човек ми је рекао да та аутоматска пушка није исправна. Понудио ми је то оружје, а мени се посебно допала та пушка јер сам као мали гледао серију "Отписани" и имао сам неку жељу да имам овакву пушку - рекао је брат масовног убице.

- Џак у ком је било оружје био је поцепан, а аутоматска пушка није могла да стане, па сам из куће узео црни ранац и ставио пушку.

Навео је да су објекат у ком је крио оружје ретко користили, а да је то раније било предвиђено за коке носиље.

- Био сам сигуран да ово оружје моји укућани неће видети и зато сам га ту сакрио. Никоме од њих нисам рекао за ово оружје, поготово оцу који би се јако разочарао у мене. Да је мој отац видео или знао за то оружје одмах би га предао полицији. Хтео би да напоменем да ми је жао што нисам рекао оцу за оружје и што сам нас довео у овај полоажај - рекао је Борис и додао да о свом арсеналу није причао са Урошем Блажићем.

БОНУС ВИДЕО