На Европском првенству у фудбалу још један лош резултат за репрезентацију Хрватске. После пораза од Шпније, "ватрене" је овог пута шокирала Албанија. Реми од 2:2 никако не задовољава амбиције Хрвата у групи "Б", а још мање када се погледа комплетан турнир.

Хрвати су одиграли знатно боље друго полувреме, у том делу су били и бољи од Албаније и успели су да у једном тренутку преокрену и поведу са 2:1, али нису имали снаге за комплетан преокрет. На крају, испоставило се да је катастрофално прво полувреме пресудило чети Златка Далића.

Албанци су у првом делу потпуно надиграли фаворизованог ривала, доминирали су, стварали шансе и право је чудо како нису успели да постигну више од једног гола.

Фото: Профимедиа

 

 

Потпуно очекивано, хрватска јавност је раочарана игром својих фудбалера, а како су се комшије осећале у том трену добро осликавају и речи хрватског коментатора који је преносио меч на националној телевизији. И сам је признао како је Албанија заслужила убедљивије вођство у првом делу.

- Добро смо прошли. Љутио се неко, ил' не љутио... Албанци са само 1:0 воде на полувремену - рекао разочарани коментатор ХРТ-а након првих 45 минута игре.

Стручни консултант у студију ХРТ-а, легендарни голман Томислав Ивковић, у паузи се надовезао на речи коментатора.

Фото: Профимедиа

 

 

- Да ли може горе? Ја мислим да не. Резултат 1:0 нам је дар с неба! Нема Нема игре, нема ничега. Као да смо пали с неба! Да нас је неко први пут скупио, не бисмо играли тако лоше као данас. Горе од овога не може! Неке ствари се морају мењати, овако даље не може - закључио је Ивковић.

Заиграли су Ватрени знатно боље, успели у два минута да постигну два гола и дођу до преокрета, али су остали потпуно сломљени када је Албанија у 95. минуту дошла до гола и бода.

Занимвљиво ће бити видети реакције у Хрватској након овог меча.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: