Недавно смо писали о конобару из Ниша који је својом ведрином одушевио госте из Хрватске (више о томе, као и вирални снимак из самог ресторана погледаје кликом ОВДЕ).

Један од гостију је био један од најпоуларнијих регионалних блогера о путовањима, Кристијан Иличић, те су се и комшијски медији заинтересовали за овог момка.

Реч је о Душану Ђорђевићу (23), а тамошњи портал "Индекс" га је пронашао и интервјуисао. Баш као што је Иличић у коментару апеловао, али и многи у коментарима навијали за исти исход, млади Нишлија је добио и награду од хотела у оквиру чијег ресторана ради.

 

@kristijanilicic Ovaj konobar iz Niša bi trebao dobiti povišicu! Hotel Nais molim reagirajte! 😬😬😬 #hotelnais #niš #nišsrbija #nissrbija #svadba #srbija #hotelnaisniš ♬ original sound - Kristijan Ilicic

 

- Наравно да су ме наградили из хотела, увидели су потенцијал у мени, желим да се овим путем захвалим менаџменту на указаном поверењу. Блогера сам препознао за столом на венчању. Због тога и волим свој посао, тако добијам прилику да упознајем људе чији рад пратим и поштујем. Екипа ме је испоштовала, хвала Кристијану на свему - каже Душан за хрватске медије и додаје:

- Као конобар радим четири године, у хотелу два месеца. Одрастао сам у скромним условима. Након смрти мајке остао сам с баком, којој сам неизмјерно захвалан на свему. Почео сам да радим као конобар како бих помогао баки, да њој буде лакше. Радио сам у мањим ресторанима, а након тога ми се указала прилика да напредујем у свом послу. Прихватио сам позив хотела и радо му се одазвао. Иако је све ово за мене нешто ново, колеге се труде да ме усмере како бих могао још више да напредујем.

 

@kristijanilicic Replying to @livaja007 Ostavio sam baksis, vise puta 🙈😃 ovakvu pozitivu treba nagraditi ❤️ #nis #konobar #hotelnaisniš #svadba #srbija #nissrbija #nišsrbija #hotelnais #serbia #balkan #svadbasrbija ♬ original sound - Kristijan Ilicic

 

О томе откуд има толико позитиван став према послу који су видели људи широм бивше Југе у виралном снимку, Душан каже:

- Увек гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот. Наравно да има простора да се услови у угоститељству поправе, али да ли је све тако црно? Наравно да није! Желим да поручим свим колегама да је осмех неопходан у нашем послу, све остало знају - поручује оптимистични Ђорђевић који у свом послу не воли само једну ствар, да пере судове.

БОНУС ВИДЕО: