Американац Џастус Рид је популаран на друштвеној мрежи ТикТок. Он је девет месеци провео на Балкану, а између осталог посетио је и Србију и Београд. Потом је објавио видео у којем је испричао своје утиске о животу наших људи.

ФОТО: Притнсрин x јустус_реид

 

Увек имају времена за кафу

- Оно што ми највише недостаје из Америке након годину дана живота у Европи је менталитет. У Европи се све одвија јако споро, а посебно на Балкану где сам боравио. Увек има времена за кафу, нема журбе, неограничени дани боловања и сваки други дан је празник за одмор, испричао је у свом видеу. 

 

 

- Мој амерички менталитет донео ми је славу, новац и утицај на другом континенту где могу надмашити своју конкуренцију, али никада не могу имати мир или задовољство. Кад одлучим да сам задовољан, престаћу да радим. Али ако престанем да радим, не могу бити задовољан. Амерички менталитет ме тера да померам своје границе до бесконачности и волим то. У међувремену, Балканци срећно испијају кафу у кафићу испод брда и мисле: ’Хвала Богу да то нисам ја', рекао је и тиме изазвао бурне реакције наших људи.

Многи су се увредили

- Баш си се налупетао, дечко! Ниси ти схватио балкански менталитет! Овде су људи једноставно добри и знају да уживају. Ајд' уздравље!, написао је један увређени пратилац испод његовог видеа.

- За разлику од тебе који млатиш празну сламу на Балкану, ја познајем много људи који раде од јутра до мрака, на том истом Балкану. Ако баш хоћеш неко поређење с Америком - такви људи у Америци се зову богаташи, а овде склапају крај с крајем, додао је неко други.

- Живот је више од самог рада. Ми радимо да бисмо живели, а не живимо да бисмо радили.

- Истина, ми знамо како уживати у животу, није све у новцу, гласили су неки од коментара љутих људи испод његовог видеа.

Нај жена