Како је Милан написао у својој објави на Редиту, уз позив на свадби блиске особе, добио је, као особа од поверења, један захтев који му никако није пријатан а односи се на пребројавање новца из коверти које сватови донесу, на самом улазу у салу. Због тога му је, каже, већ сада непријатно. Такође, изгубио је и жељу за самим весељем.

"Блиска особа ме је питала то да радим на њеном весељу сад у августу јер мени највише верује од свих људи по питању поштења и организације, али иако сам 'поласкан', истовремено не знам како да одбијем нешто што ми је као чин одвратно. Још и нисам на том весељу, а већ се одвратно осећам.

Цео процес се састоји из поздрављања госта, отварање коверте, пребројавање пара и записивање ко је колико и чега донео на весеље као поклон - еври, торте, цвеће, итд. Циљ, наводни, свега овога је да се зна колико се коме треба одужити у наредном весељу које прави. Прекривени циљ је, мислим, и да се спрече лажни износи, празне коверте или непотписане коверте (а мали износи, а у фазону ја теби донео 3x већи износ на твом весељу). Све у свему... У овом крају Србије где ја идем на то весеље није први пут да видим тако нешто, али је дефинитивно први пут да сам активни учесник тако нечег. Какво је ваше мишљење?", питао је на крају момак.

Фото: Профимедиа

 

Да није нешто што је икоме омиљена ствар да види а посебно да учествују у нечему таквом, сложили су се и други корисници Редита.

"Сељачка посла. Иначе скроз нормално у малим срединама где мора да се позове малтене 90% људи из тог места", "Мени лично је јадно, чему онда коверта? Дај на руке и готово. Иако цео тај концепт са ковертама је мени искрено мало превазиђен. Је л' ћеш да замериш ако неко не да или не да довољно? Онда лепо у позивницу напишеш цену колико желиш, уплати пре доласка на рачун и ај' ћао", "Већ видим да ће се у наредним годинама започети наплаћивање улаза на свадбе", "Па чек то онда нису поклони, то су улазнице. А ти си у том случају редар", "Нешто најодвратније и најболесније што се код нас појавило", писали су они.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/epic_event_center

 

Златиборски обичај?

Младић није открио који је град или крај Србије у питању. Међутим, то су за њега урадили други. Написавши да се овакав обичај може видети у златиборском крају

"Ах, древни обичај златиборског краја. Поента јесте да домаћин има чисту евиденцију ко је колико донео, да би могао приближно исто да врати. Људи до пре 10-так година нису ни доносили коверте него поклоне. Морало је то да се евидентира лепо. На њиховим свадбама долази до 500-600 људи, тешко је то било упамтити без евиденције. Сада нема баш понте. Свако се потпише у коверту, верујем да већина младенаца и њихових фамилија свакако одради неки интерни прорачун после свадбе", написао је један момак.

БОНУС ВИДЕО: