Nedavno smo pisali o konobaru iz Niša koji je svojom vedrinom oduševio goste iz Hrvatske (više o tome, kao i viralni snimak iz samog restorana pogledaje klikom OVDE).

Jedan od gostiju je bio jedan od najpoularnijih regionalnih blogera o putovanjima, Kristijan Iličić, te su se i komšijski mediji zainteresovali za ovog momka.

Reč je o Dušanu Đorđeviću (23), a tamošnji portal "Indeks" ga je pronašao i intervjuisao. Baš kao što je Iličić u komentaru apelovao, ali i mnogi u komentarima navijali za isti ishod, mladi Nišlija je dobio i nagradu od hotela u okviru čijeg restorana radi.

 

@kristijanilicic Ovaj konobar iz Niša bi trebao dobiti povišicu! Hotel Nais molim reagirajte! 😬😬😬 #hotelnais #niš #nišsrbija #nissrbija #svadba #srbija #hotelnaisniš ♬ original sound - Kristijan Ilicic

 

- Naravno da su me nagradili iz hotela, uvideli su potencijal u meni, želim da se ovim putem zahvalim menadžmentu na ukazanom poverenju. Blogera sam prepoznao za stolom na venčanju. Zbog toga i volim svoj posao, tako dobijam priliku da upoznajem ljude čiji rad pratim i poštujem. Ekipa me je ispoštovala, hvala Kristijanu na svemu - kaže Dušan za hrvatske medije i dodaje:

- Kao konobar radim četiri godine, u hotelu dva meseca. Odrastao sam u skromnim uslovima. Nakon smrti majke ostao sam s bakom, kojoj sam neizmjerno zahvalan na svemu. Počeo sam da radim kao konobar kako bih pomogao baki, da njoj bude lakše. Radio sam u manjim restoranima, a nakon toga mi se ukazala prilika da napredujem u svom poslu. Prihvatio sam poziv hotela i rado mu se odazvao. Iako je sve ovo za mene nešto novo, kolege se trude da me usmere kako bih mogao još više da napredujem.

 

@kristijanilicic Replying to @livaja007 Ostavio sam baksis, vise puta 🙈😃 ovakvu pozitivu treba nagraditi ❤️ #nis #konobar #hotelnaisniš #svadba #srbija #nissrbija #nišsrbija #hotelnais #serbia #balkan #svadbasrbija ♬ original sound - Kristijan Ilicic

 

O tome otkud ima toliko pozitivan stav prema poslu koji su videli ljudi širom bivše Juge u viralnom snimku, Dušan kaže:

- Uvek gledam sve s pozitivne strane, pa tako i posao koji radim. Osmeh je moj moto. Naučio sam da je sve u životu onako kako ti to sagledaš, ako se žališ i stalno si nezadovoljan, takav ti je i ceo život. Naravno da ima prostora da se uslovi u ugostiteljstvu poprave, ali da li je sve tako crno? Naravno da nije! Želim da poručim svim kolegama da je osmeh neophodan u našem poslu, sve ostalo znaju - poručuje optimistični Đorđević koji u svom poslu ne voli samo jednu stvar, da pere sudove.

BONUS VIDEO: