Како незванично сазнајемо, њено тело пронашао је мештанин који га је приметио на острву по средини Дрине.

Девојчицу је препознао њен очух.

Повукао је вир

Девојчица је са сестром свог очуха била на реци.

У тренутку је нестала у дубини реке када јој је са ноге спала папуча и она је кренула да је дохвати. Трагедија је пријављена полицији у 15.50 часова и одмах је почела потрага која је трајала све до мрака, а од јутрос рониоци осматрају приобаље реке из чамца и претражују корито.

Била на плажи која није уређена за купање

Девојчица је вртлогу Дрине нестала у близини ресторана Дринска тераса, у насељу ВИ реон, где није уређена плажа за купање. Она је, иначе, живела у непосредној близини са мајком, очухом и млађом сестром. На овом потезу, као и дуж десне обале Дрине до ушћа у Саву корито Дрине је велика непознаница и још већа опасност и за највештије пливаче због великог броја кратера који су настали ископавањем шљунка и песка.

- И у плићаку, у води до чланака, не знаш колика је дубина. Има доста вирова који су опасни јер одједном повуку у дубину, па и пливачу у том тренутку нема спаса, а камоли детету које уз то и не зна да плива - испричао је мештанин Прњавора који за породицу несрећне девојчица каже да су честити и поштени људи.

Требало да прослави малу матуру
Девојчица је завршила осми разред Основне школе и радовала се матури која је заказана за сутра.

- Њени школски другови и другарице, као и родитељи су потрешени и не верују да их је задесила оваква трагедија па су предложили да се откаже матурско вече - казала је мештанка Прњавора.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: