Kako nezvanično saznajemo, njeno telo pronašao je meštanin koji ga je primetio na ostrvu po sredini Drine.

Devojčicu je prepoznao njen očuh.

Povukao je vir

Devojčica je sa sestrom svog očuha bila na reci.

U trenutku je nestala u dubini reke kada joj je sa noge spala papuča i ona je krenula da je dohvati. Tragedija je prijavljena policiji u 15.50 časova i odmah je počela potraga koja je trajala sve do mraka, a od jutros ronioci osmatraju priobalje reke iz čamca i pretražuju korito.

Bila na plaži koja nije uređena za kupanje

Devojčica je vrtlogu Drine nestala u blizini restorana Drinska terasa, u naselju VI reon, gde nije uređena plaža za kupanje. Ona je, inače, živela u neposrednoj blizini sa majkom, očuhom i mlađom sestrom. Na ovom potezu, kao i duž desne obale Drine do ušća u Savu korito Drine je velika nepoznanica i još veća opasnost i za najveštije plivače zbog velikog broja kratera koji su nastali iskopavanjem šljunka i peska.

- I u plićaku, u vodi do članaka, ne znaš kolika je dubina. Ima dosta virova koji su opasni jer odjednom povuku u dubinu, pa i plivaču u tom trenutku nema spasa, a kamoli detetu koje uz to i ne zna da pliva - ispričao je meštanin Prnjavora koji za porodicu nesrećne devojčica kaže da su čestiti i pošteni ljudi.

Trebalo da proslavi malu maturu
Devojčica je završila osmi razred Osnovne škole i radovala se maturi koja je zakazana za sutra.

- NJeni školski drugovi i drugarice, kao i roditelji su potrešeni i ne veruju da ih je zadesila ovakva tragedija pa su predložili da se otkaže matursko veče - kazala je meštanka Prnjavora.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: