Оптужени, пореклом из Албаније, приведен је јавном тужиоцу, а против њега је раније поднета и кривична пријава због претњи у породици.

Он је већ био оптужен за покушај убиства своје бивше супруге, а пошто је признао дело које му је стављено на терет пуштен је да се брани са слободе, али под рестриктивним условима.

Рекао деци да ће им убити мајку

Према информацијама које је објавио грчки медиј "Прототема", насилник је дан пре напада на бившу супругу отишао на море са четворо малолетне деце и тамо их обавестио га да им убити мајку.

- Убићу вам мајку, али вам ништа неће недостајати - наводно им је рекао.

Његова бивша супруга сматра да су претње уследиле пошто није могао да преболи чињеницу да је њихов заједнички живот окончан. Жена је, наводе грчки медији, желела да сама настави да живи са децом, с чим њен бивши супруг није могао да се помири.

"Збацио ме је са бицикла и покушао да ме задави"

Насиље које је прошле недеље 35-годишња мајка четворо деце претрпела од свог партнера није се догодило први пут.

Према речима жртве, кад је пре годину и по дана одлучила да стави тачку на њихов заједнички живот, он је напустио кућу, а нешто касније претио јој је карабином. Није оклевао ни да пуца пред њихово четворо малолетне деце. На срећу, тада нико није био повређен. Овај инцидент је пријављен надлежнима, заказано је експресно суђење, али је насилни супруг ипак пуштен да се брани са слободе.

После прве епизоде насиља у породици, 41-годишњак је месецима био далеко од бивше супруге и деце, али је у последње време поново почео да јој прети, чак и у присуству деце. Стално је говорио да ће је убити.

Нови инцидент догодио се протеклог викенда. Жена се враћала мотоциклом кући са посла кад је изненада угледала аутомобил како јој иде у сусрет. Након што ју је возач аутомобила ударио и гурнуо са асфалта, почео је да псује, а жена се претварала да се онесвестила.

Затим ју је ударио по леђима, повукао за косу, а одмах затим је чврсто зграбио за врат и почео да је дави. Жена је у шоку покушала да га одмакне и да склони његове руке са свог врата. На срећу, на лицу места затекла се и њена пријатељица која јој је помогла да се спаси. Нападнута жена оставила је мотор на месту догађаја, а њен бивши муж се од тада водио као нестао. Сада је ухапшен и биће му суђено за покушај убиства.

(Прототхема)

БОНУС ВИДЕО: