Јелена Карлеуша позната је као неко ко се не либи да изнесе своје мишљење по питању многих тема. 

Певачица је сада на свом Инстаграм профилу послала јасну поруку о историји, ратовима, мржњи једног народа према другом, али се осврнула и на мушкарце и њихову улогу у друштву. 

Фото: АТА имагес

 

 

- Укинула бих учење Историје у школи. Зашто? Зато што дете не зна да мрзи ниједан други народ ни земљу, веру, расу. Али, ако га научимо шта се дешавало само у последњих 100 година, мораћемо и да му отворимо врата мржње, злочина и страдања. То ће му пробудити жељу за осветом, а она ће та иста крвава историја направити нови круг понављања. Где је крај самоуништавања људске врсте? Управо да нове генерације не учимо шта смо у прошлости на планети једни другима радили. Историја мора да остане закопана дубоко, јер је ужасна и крвава, доказ да смо као врста сами себи чинили најгоре злочине кроз векове - поручила је Карлеуша, а затим додала: 

- Зашто не постоји предмет који се зове "Будућност", јер шта дете добија спознајом историје? Чему служи то знање? Чему мени служи знање о Јасеновцу сем да ми буди осећај мржње према земљи која је убила милион припадника мог народа? Шта прича о Сребреници и слоган "Да се не заборави" учи мале Бошњаке сем мржње према другом народу? Када учимо децу да су Немци стрељали читаво одељење ђака у Крагујевцу, шта будимо у њима? Љубав? Да не помињем Косово, Јевреје и Немце, Палестинце, Русе, Турке, Курде, Јермене, Индијанце, Шпанце, Португалце, Енглезе и Африканце. Ми смо планета зла и злочина и историја се понавља, јер константно учимо децу мржњи - написала је Јелена, а онда се осврнула на мушкарце и њихову улогу у друштву: 

- Сматрам да су мушкарци највеће зло ове планете и да ће до мира доћи када женски пол преузме апсолутну доминацију и извршну моћ. Мушки пол у будућности треба да буде под строгом законском контролом и лимитом, да служи за продужење врсте и послове који не могу да утичу на друштвено уређење. Доста нам је ратова које су започели и водили само мушкарци, пол који је од ове планете направио гробље. И док ово пишем, неки мушкарци гранатирају Газу и Украјину, неки мушкарци силују и туку. Од историје треба само да знамо о томе да су некада доминирали мушкарци и да су у томе оманули, обрисати све и кренути од нуле - поручила је за крај певачица. 

БОНУС ВИДЕО: