Син Драгана Капичића је наш прослављени глумац Стефан Капичић, а глумац је чак пре 10 година у остварењу „Бићемо прваци света“ играо никог другог до свог славног оца.

- Ово је свакако врло специфична улога. Велика ми је част и одговорност што глумим свог оца из периода када ја нисам ни рођен. Дуго сам у послу, али ово ми је највећи изазов у каријери - рекао је тада за „Блиц“ Стефан Капичић.

Тек тада је схватио колико је његов отац био значајан својим колегама.

Фото: АТА имагес

 

Златна генерација југословенских кошаркашких асова није донела само прву златну медаљу на Светском првенству 1970. године у Љубљани већ и дух заједништва, пријатељства, као и поштовања према репрезентацији.

Припремајући улогу тада, Стефан је од оца слушао многе приче о том периоду. Глумац је тек тада схватио колико је његов отац био значајан својим колегама и колико је био важан за репрезентацију и земљу уопште. Учио је од њега и кошаркашке финте. Саиграчи, тренери, пријатељи, али и навијачи Драгана Капичића такође су помогли Стефану да боље припреми улогу и дочара атмосферу у којој је та кошаркашка генерација донела медаљу.

Фото: Архива Новости

 

- Тражио сам од њега савете како бих га што веродостојније представио као играча, али и његов однос са саиграчима - објаснио је глумац.

Фото: Н. Параушић

 

Осим Капичића, у филму свог оца тумачи и син покојног Крешимира Ћосића. Легендарни центар преминуо је 1995. године од рака, а његов син Петар није имао прилику да га ближе упозна.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: