Фотографија наследнице Еве Рас, некада талентоване књижевнице Круне, осванула је на друштвеним мрежама. Први пут у јавности објављена је успомена из живота познате глумице, која отвара најболније поглавље у њеном животу. Евина наследница Круна била је млада списатељица, која је до своје 12. године објавила чак три књижевна дела, а преминула је у 24. години у Паризу, где је студирала.

Фото: В. Данилов

 

Крунина смрт обавијена је велом тајне, а глумица се никада није опоравила од великог губитка.

 

 

- Мајке свакодневно благосиљају своју децу, кћери моја, ја те сад мртву благосиљам, бићу у твојој близини све време док будем жива. Летећемо преко бескраја. Никада нико неће моћи да те ишчупа из мог срца. Могла си да дотакнеш небо својим талентом, виспреношћу и харизмом. Али није ти се дало. Изабрала си криво небо и погрешну срећу, зато те сада овде сахрањујемо. За тугу и бол не постоји рок трајања, бол најјаче боли када сузе усахну. Желим да умрем и да ми је гроб у твојим очима. Нека ти је лака земља, кћери моја лепа, замишљам да си сада срећна и да ти је потпуно јасно све што ти је планета Земља дала на увид у твом кратком животу - објавила је једном приликом Ева Рас.

Фото: АТА имагес

 

На једној Инстаграм страници објављена је заједничка слика Еве Рас са покојном ћерком Круном, али и покојним супругом Радомиром Стевићем Расом. То је једина заједничка слика у јавности некад срећне породице коју је задесио низ несрећних догађаја.

Подсетимо, Ева Марија Балаш Стевић познатија као Ева Рас је српска позоришна, филмска и телевизијска глумица, сликарка и књижевница. Рођена је 1. јануара 1941. године у Суботици. Живи и ради у Београд. Остварила многобројне улоге на филму, написала је више од 20 књижевних дела, док је сликарством почела да се бави средином осамдесетих година 20. века. У јавности је позната и као жену без длаке на језику, те често коментарише актуелне теме.