Како кажу, до краја дана очекује нас спарно и нестабилно време, местимично са кишом, плјусковима и грмлјавином.

- Локално се очекују јаке плјусковите падавине када за кратко време може пасти већа количина падавина и град, а у зони интензивних плјускова и олујни ветар, наводе из РХМЗ-а.

Олујно невреме погодило је Београд, а најкритичније је било у Миријеву, Малом Мокром Лугу и Калуђерици, где је дошло до колапса у саобраћају због огромних количина падавина које су поплавиле улице, а снажан ветар је изваљивао дрвећа.

Снажни облаци који се брзо развијају над подручјем Моравичког и Рашког округа, Шумадије, као и појединим деловима Београда и јужног Баната, довешће до локално јако јаких пљускова праћених грмљавином. Могуће је да ће бити и појаве града, као и краткотрајно јаког и олујног ветра у подручјима где падају ови пљускови.

Додају и да ће на подручју Београда време ће бити такође спарно и нестабилно, повремено са кишом и плјусковима са грмлјавином.

"Данас и сутра задржаће се нестабилно време, са честом појавом грмлјавинских непогода са интензивним плјусковима, градом и олујним ветром у зони плјуска. За конкретне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред", најавио је РХМЗ раније током дана.

Упаљен метео аларм

У Србији су данас на снази наранџасти и жути метео аларм због кише и грмљавине, а у југоисточној Србији и због високе температуре.

Наранџасто упозорење значи да је време опасно: Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: