Славни холивудски глумац Кијану Ривс наступиће сутра на Арсенал фесту у Крагујевцу са својим бендом Догстар. Жестоком свирком јуче је запалио и публику у Загребу, а уочи концерта искористио је слободно време да прошета хрватском престоницом.

Фото: Профимедиа

 

У септембру 1997. године папараци су фотографисали Ривса у западном делу Холивуда како седи уз тротоар и дружи се с бескућником, а нешто слично доживела је и новинарска екипа Јутарњег листа која је глумца затекла како седи на плочнику испред једног познатог хотела.

Испред улаза, на поду, ослоњен о зид, седео је мушкарац у црним фармеркама, а испоставило се да је то нико други до славни Кијану Ривс.

 

 

Седео је на поду, а екипи новинара је рекао помало тужног гласа: "Причам на телефон, то је моје приватно време", пренео је Јутарњи.хр. Ипак, прихватио је да се фотографише са екипом поменутог медија.

Кијану Ривс је познат као веома скроман човек који је велики део новца донирао у хуманитарне сврхе. Тако је од свеукупно 114 миллиона долара зарађених током снимања "Матрикса", чак 80 милиона дао екипи за специјалне ефекте и шминку.

Осим тога, једном приликом је помогао раднику који је градио филмски сет "Матрикса". Тај човек, наиме, био је јако сиромашан и једва је издржавао породицу. Када је Кијану чуо његову причу, дао му је бонус од невероватних 20.000 долара.

Према речима једног од сведока с филмског сета, Кијану је био један од ретких који се потрудио да запамти имена свих људи на снимању. Иако се његово богатство процењује на више од 360 милиона долара, Кијану се вози подземном железницом. Не живи у вили, нема телохранитеље.

Република