Широм Србије овог послеподнева има пљускова са грмљавином, нарочито у западним, централним, источним и југоисточним пределима Србије.

Најинтензивнији грмљавински процеси тренутно су над Колубарским округом и ширем подручјем Ваљева и Уба, пише Телеграф.рс. На овом подручју има веома веома обилних пљускова, јаких громова и града.

Олуја се премешта у југозападној и јужној висинској струји и иде према Београду.

У наредним минутима на удару ове снажне непогоде наћи ће се јужни и југозападни обод Београда, а на директном удару на наредних сат времена нашло би се шире подручје Лазаревца и Обреновца. На овом подручју било би опасности од града, јаких громова и врло обилних пљускова, а олујни облак потом би се премештао западним ободом Београда према Бољевцима, Јакову, Сурчину, Угринвцима и Добановцима, потом даље ка преко Срема ка Инђији и преко Фрушке Горе ка Бачкој и Новом Саду.

У осталим деловима Београда било би тек слабих пљускова са грмљавином, а источније од центра града као и шири центар града прошли би без капи кише, док би олуја у урбаном делу града била најближа Новом Београду и Земуну.

РХМЗ ЈЕ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ У 17.05 ЗА ПОДРУЧЈЕ РАСИНСКОГ, ТОПЛИЧКОГ И ШУМАДИЈСКОГ ОКРУГА НА ГРМЛјАВИНСКЕ НЕПОГОДЕ

- У наредних сат времена на подручју Расинског, Топличког и Шумадијског округа локално обилни плјускови са грмлјавином, уз краткотрајну појаву града и јак и олујни ветар.

Нестабилно време очекује се широм Србије и до краја дана.

РХМЗ је истакао да ће до петка бити веома нестабилно време.

- До петка (28.06.) ће се задржати нестабилно време, са честом појавом грмлјавинских непогода са интензивним плјусковима, градом и олујним ветром. За конкретне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред - каже се даље у најави РХМЗ.

Упозорење на грмљавинске непогоде дато је и за Београд.

- До петка (28.06.) топло, нестабилно и спарно, са локалним плјусковима и грмлјавином који у појединим деловима града могу бити интензивнији уз град и олујни ветар. Наранџасти метеоаларм услед ризика од појаве непогода прелиминарно је издат за подручје Београда, а за конректне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред.

БОНУС ВИДЕО: