Упозорење на грмљавинске непогоде

"И данас и задржаће се нестабилно време, са честом појавом грмљавинских непогода са интензивним пљусковима, градом и олујним ветром у зони пљуска. За конкретне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред", стоји у упозорењу РХМЗ.

Упозорење за Београд

И данас нестабилно и спарно, са локалним пљусковима и грмљавином који у појединим деловима града могу бити интензивнији уз град и олујни ветар.

Упаљен метео аларм

У већем делу Србије данас је на снази наранџасти метео аларм због кише и грмљавине. Жуто упозорење је упаљено на подручју Срема, западне и југозападне Србије.

Како се наводи на званичном сајту РХМЗ наранџасти метео аларм значи да је време опасно: Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

Време наредних дана

У петак 28. јуна ће бити још дужих сунчаних периода са додатним порастом температуре уз нестабилност у поподневним часовима. Минимална температура од 15 до 19 степени, максимална од 29 до чак 31 степени.

У суботу 29. јуна ниже и пријатније температуре у односу на прва четири дана ове недеље, очекују се и краткотрајни пљускови са грмљавином.

У недељу стабилизација времена уз сунчано и топло време. Од понедељка се наставља топло време, али нестабилно уз развој облака у поподневним часовима.

БОНУС ВИДЕО: