Лена Ковачевић је отпутовала на одмор, а овог лета се одлучила да посети хрватски део јадранског приморја. И то место које за њу има посебну симболику - где је, поред родног Беграда, практично одрастала.

Певачица је отишла на острво Ластово где је некада проводила два месеца годишње и које је за њу и њену породицу било "друга кућа".

- Сабирам и одузимам време и дане и тако дођем до броја од скоро 600 дана проведених на острву Ластово. То је поред Београда и Амстердама онда место где сам провела највише времена. Пуних десет година као дете сам овде боравила 60 дана годишње. Све до тог наглог прекида где на слици, одлазећи са Ластова последњи пут са родитељима, мамом испод наочара уплаканом, на трајекту, свесни компликација које долазе, губим контакт са острвом које је било наша друга кућа. Имала сам тада непуних 10 година, најближе годинама мог млађег сина - написала је Лена и додала:

 

 

- Након толико много година, волим поново сваку твоју увалу. Твоје мештане који су ме дочекали као да сам се вратила кући. Дивље, своје, другачије, непредвидиво, тајновито, скривено од погледа туриста.