Немачка полиција ухапсила је Сиријца (25) који је у фан-зони Европског првенства у Штутгарту напао ножем и повредио три особе. Повређен је један немачки држављанин (19) и два турска (38 и 60 година), с тим да је најтеже повреде задобио 38-годишњи Турчин чије стање је срећом стабилизовано. Све се догодило у време утакмице Турске и Чешке.

"И даље се истражује позадина овог случаја и издат је налог за хапшење 25-годишњег Сиријца. Један сведок је открио је све одјекнуило као пуцањ и да су сви почели да беже ка излазу из фан зоне", пише "Билд. "Богу хвала да нико није пао, иначе би било зло", рекао је један од сведока.

Нејасно је како је нападач унео нож у фан-зону, јер се на улазу врше детаљни претреси и сви посетиоци пролазе кроз преглед скенером. Без обзира на напад ножем, фан-зона је отворена за посетиоце у четвртак увече и надлежне редарске службе заједно са полицијом раде на спровођењу мера безбедности.

Погледајте снимак са места напада:

У Штутгарту ће бити одиграна још једна утакмица Европског првенства, четвртфинале 5. јула у којем ће играти победници дуела Шпанија - Грузија и Немачка - Данска.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: