Петнаест српских држављана заробљено је на аеродрому Алегро на Сардинији након што им је прво одложен, а затим и отказан лет за Будимпешту. Лет који је требало да буде синоћ у 22 часова, отказан је 2 сата након поноћи.

Путници су остављени беспомоћни још наредна три сата на аеродрому, пре него што им је обезбеђен смештај по хотелима. На снимку, који је објављен са лица места, виде се путници који су полегали по столицама на аеродрому.

Један од путника је потврдио да ситуација и даље није решена.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

"И даље смо у процесу сналажења. Још увек нисам стигао кући, тренутно сам још увек на Сардинији. Узео сам заменски лет из Олбије за Беч, па ћу видети из Беча како да се снађем да дођем до Србије", прича Милан П.

Како даље прича, по његовој процени, на лету је требало да буде око петнаестак људи из Србије.

"Међу њима је било и старијих људи који нису баш најбоље разумели енглески, такође је било и породица са двоје мале деце од 5 и 7 година. Који су спавали родитељима у наручју док су они стајали беспомоћни на аеродрому и чекали да добију од авио-компанија неку информацију и неку опцију за смештај. Смештај нам је на крају обезбеђен, али тек у 5 ујутру а лет је отказан нешто мало после поноћи", додаје.

Нажалост, Милан није више у контакту са осталим путницима, а према последњим његовим сазнањима, тражили су заменске летове са истом компанијом.

"Јер компанија нуди само опцију заменских летова преко њих, неће рефундирати новац ако се лети другом компанијом. Нажалост раздвојили су нас све по различитим хотелима па нисам више у контакту са њима. Породица са децом мислим да иде за Каљаре па за два дана лети у Будимпешту јер им се тамо налази аутомобил на паркингу аеродрома", каже Милан.

Сви они су преко Будимпеште требали да стигну за Београд.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Мондо)