На западу и југозападу Србије, као и у области Хомоља и југоисточне Србије у наредна 2 часа локално је могућа киша и краткотрајни пљускови са грмљавином, огласио је РХМЗ.

- Након јаких непогода које су подручје Србије и Београда захватиле у претходних 48 сати, данас се очекује постепено смањење интензитета и честине интензивних грмљавинских развоја, али се појава падавина очекује и даље, па на снази остаје жути метеоаларм (потенцијално опасна појава) - пише у најави РХМЗ.

Подсетимо, због невремена је на више од 80 интервенција од јуче ангажовано 99 ватрогасаца-спасилаца са 43 возила и 19 пумпи.

Ватрогасци-спасиоци били су у највећем броју ангажовани у помоћи становништву у виду црпљења воде на територији Крушевца, Трстеника, Ваљева, Мионице, Љига и Уба, као и у Врању, Лесковцу и Лазаревцу.

ПРОГНОЗА ЗА СУБОТУ

У Србији ће у суботу, 29. јуна у већини места бити претежно сунчано и топлије, а у брдско-планинским пределима, пре свега на југозападу и истоку Србије, средином дана и после подне очекује се локални развој облачности са ретком (изолованом) појавом кише и краткотрајних пљускова са грмљавином, саопштио је данас Републички хидрометеоролошки завод.

Дуваће слаб до умерен ветар, северних праваца, а температуре ће се кретати од 15 до 34 степена.

У Београду ће бити претежно сунчано и топлије време, са температурама од 18 до 33 степена.

РХМЗ упозорава да у суботу почиње краткотрајан прилив веома топлог ваздуха са севера Африке ка нашем подручју и у недељу се очекују температуре до 37 степени уз тропске ноћи у урбаним срединама. 

Од уторка се поново очекује појава грмљавинских непогода са градом, олујним ветром и великом количином падавина за кратко време.

БОНУС ВИДЕО: