"До краја дана и сутра (01.07.) веома топло услед прилива веома топлог ваздуха са севера Африке, максимална температура данас од 33 до 37 °С, а сутра од 31 на северу Бачке до 37 °С на југоистоку земље. У урбаним срединама и предстојећа ноћ биће тропска.", стоји у најновијем упозорењу РХМЗ.

Када је реч о Београду, максимална температура данас и сутра биће у интервалу од 35 до 37 °С. Предстојећа ноћ поново ће бити тропска.

Упозорење на временске непогоде у Србији (за 01. и 02. јул)

"У понедељак увече и ноћу ка уторку, као и у уторак током целог дана поново се очекују грмљавинске непогоде са великом количином падавина, градом и олујним ветром. У уторак се у већини места очекује се између 20 и 40 мм, а у деловима западне, северне и централне Србије и од 40 до 80 мм кише, локално и више, за 24 х. Дневна температура биће у паду за око 10 °С у односу на понедељак. За конкретне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред.", стоји на сајту РХМЗ.

Упозорење на непогоде у Београду (за 02. јул 2024.)

Када је реч о Београду, поново се очекују грмљавинске непогоде, праћене великом количином падавина.

"У понедељак крајем дана и ноћу ка уторку, као и у уторак током целог дана поново се очекују грмљавинске непогоде са великом количином падавина, градом и олујним ветром. Дневна температура биће у паду за око 10 °С у односу на понедељак.", пише РХМЗ.

Метеоролошка најава

У току јутра по котлинама и висоравнима југозападне и јужне Србије магла која ће смањивати видљивост на 300 до 500 метара, локално и на мање од 100 метара.

БОНУС ВИДЕО