Са нама је разговарао Милошев отац Зоран који је рекао да његова зена није у стању да разговара. Зоран нам је са сузама у очима рекао да не зна где сада сина да сахрани и како ће даље.

- Помислиће људи да смо неки чудни људи, а ми смо се заиста трудили око њега и васпитавали га најбоље како смо умели - кроз сузе нам је испричао Зоран. - Ето не знам ни где да га сахранимо. Како сад на православно гробље кад је променио веру. Врбовали су ми дете и отели су ми га. Не знам како ћу и шта ћу, мајка његова није у стању да разговара. Ма, ти који су га и отели нека га и сахрањују.

Отац Милоша Жујовића није више могао да разговара јер како нам је рекао сви га зову и испитују ста се то десило и да више нема снаге.

Како је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао, реконструкцијом кретања Жујовића утврђено је шта је радио пре напада, односно шта је радио од када је дошао из Младеновца аутобусом. Утврђено је да се Жујовић кретао по Београду, да је ишао до синагоге али да је, пошто је тамо била полиција, наставио даље до амбасаде. Жујовић је, како је саопштено, самострел који је користио за терористички напад купио у продавници у Земуну за 6.700 динара.

Фото: Д. Миловановић

 

Осим Жујовића, полиција је ухапсила и Игора Деспотовића (25) због сумње да је извршио кривично дело - терористичко удруживање заједно са убијеним нападачем. Како смо раније писали, Деспотовићу ово није први пут да је хапшен због планирања терористичког напада.

Полиција је ухапсила и Кемала Беговића код којег је наводно пронађен прслук са заставом исламске државе, док је држављанин Босне и Херцеговине, Харис Шундо задржан, с обзиром на то да нема одобрен боравак. Како је министар Дачић најавио, њему ће бити изречена мера удаљавања из Србије.

Председник Србије, Александар Вучић, најавио је да ће доћи до новог хапшења.

- Настављамо да радимо, биће још хапшења. Проверавамо повезаност свих лица и завршићемо то. Верујем да ћемо највећи део хапшења да завршимо до уторка и након тога ће бити све у реду - рекао је Александар Вучић у јутарњем програму ТВ Прва на питање до када ће бити на снази црвени аларм за безбедност у Србији.

"Ишао је на такмичења, прочитао Библију, Куран..."

Отац вехабије Жујовића наводи да је његов син ишао на такмичења из историје, те да је прочитао Стари и Нови Завет, Библију и Куран, али да се онда заљубио.

- Ухватила га је секта и готово. Покушали смо, хајде без свађе, хајде да види да има неког свог... Кад би они хтели да га сахране, кад су га већ отели од нас, нека га терају на муслиманско гробље - каже Жујовић.

Он додаје и да његов син има сина, а да би Милошева супруга требало да се, до краја године, породи још једном.

- Ето шта је урадио... - каже Жујовић и додаје да су он и његова супруга били у полицији.

Милошев отац наводи да су он и његова супруга покушали све што су могли како би извукли сина, али је он побегао од њих. Према његовим речима, "доста тога је утицало" на његовог сина.

Упознавање са терористима

Жујовић је објаснио и како је његов син упознао мушкарце који су ухапшени јуче након напада испред амбасаде.

Он је објаснио да је Игор Деспотовић оженио најбољу другарицу Милошеве жене пре шест година и да је обе натерао да обуку хиџаб.

- То је било пре него што је она упознала Милоша. Касније је Милош дошао на његову свадбу да му буде гарант па је тако упознао жену - објашњава он.

Он је потврдио информацију да је Милош био јединац.

Током разговора, Зоран Жујовић се више пута расплакао, а на крају се извинио свима и рањеном полицајцу пожелео да се што пре опорави.

НовостиБлиц

БОНУС ВИДЕО: